01 Νοεμβρίου 2012

ENDURO.GR

O τελευταίος αγώνας στην πίστα Πρίνος στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, βρήκε τον ήδη πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (Honda, #338) να κερδίζει άλλα δυο σκέλη, τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda #22) να κλείνει ευχάριστα την χρονιά κερδίζοντας άλλες δυο νίκες στην ΜΧ2 και τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, #92) να κατακτά το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην ΜΧ2.
O αγώνας πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στα Τρίκαλα λόγω αδυναμίας της Καρδίτσας να διοργανώσει τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στην ΜΟΛΕΚ και το νέο προεδρείο της γιατί όλα ήταν στην εντέλεια, ενώ όλα κύλησαν άψογα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακο, παρά τον λιγοστό χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους. 
Στις υπόλοιπες κατηγορίες ο Νίκος Κριμπούνης (KTM) και ο Βασίλης Ράπτης (Kawasaki) μοιράστηκαν τις νίκες ενώ ο Κυριάκος Κουτσιοκώστας είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Στην κατηγορία Junior o Gio Γαβρίλης πέτυχε δυο άνετες νίκες και στην κατηγορία Mini o Γρηγόρης Κραμβουσάνος και ο Ανδρέας Ανδρέου πέτυχαν από μια νίκες ο καθένας. Τέλος στην κατηγορία ATV o Θανάσης Λάμπρου κέρδισε δυο νίκες ενώ το πρωτάθλημα πηγαίνει στον Αριστείδη Τριανταφύλλου. 
ΜΧ2
Ο Παπίλας ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο σκέλος, όπως και ο Κρητικός μαζί με τον Κοντολέτα και τον Τζιώρα. Ο Κοντολέτας προσπέρασε στην δεύτερη θέση αλλά ο Παπίλας είχε βάλει το κεφάλι κάτω και στο πρωινό λασπερό σκέλος ήταν άπιαστος δημιουργώντας διαφορά πάνω από 20 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος. Ο Κοντολέτας ήξερε πως και η δεύτερη θέση αρκούσε για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κάτι που πανηγύρισε δεόντος στο τέλος. Ο Μανώλης Κρητικός δεν άντεξε στην πίεση του τοπικού Κώστα Τζιώρα μένοντας τέταρτος. Σπουδαία μάχη του Τουρατζίδη, με τον Κουφό και τον Πακαταρίδη, με τον Τουρατζίδη να κερδίζει την πέμπτη θέση με πείσμα στο τέλος. 
Στο δεύτερο σκέλος η πίστα είχε στεγνώσει όλα πλέον είχαν κριθεί στο πρωτάθλημα και όλοι περίμεναν την μάχη των δυο κορυφαίων φέτος Κοντολέτα και Παπίλα. Με γρήγορη εκκίνηση ο Παπίλας πλασαρίστηκε πρώτος αλλά αυτήν την φορά ο Κοντολέτας γρήγορα ακολούθησε μένωντας κοντά του για όλο σχεδόν τον αγώνα. Μόνο όταν άρχισαν οι προσπεράσεις αργών αθλητών, τότε μόνο ο Παπίλας κατάφερε να πάρει ανάσα και να φτάσει άξια στην δεύτερη νίκη του σε αυτόν τον αγώνα. Ο Κοντολέτας μένοντας δεύτερος, παρέδωσε μαθήματα συμπεριφοράς δίνοντας συγχαρητήρια στον Παπίλα για την διπλή του νίκη. Ο Κοντολέτας φτάνει σε μια κατάκτηση πρωταθλήματος άξια φέτος ειδικά μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. O Κρητικός πλήρωσε με τον ίδιο νόμισμα τον Τζιώρα, φτάνοντάς τον και προσπερνώντας κέρδισε αυτός την τρίτη θέση.

http://www.enduro.gr/index.cfm?Action=Details&cat01=2&CPid=6355&fb_action_ids=460151420693906&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 
Παναγιώτης Παπίλας
Δημήτρης Κοντολέτας
ΜΧ1
Στο πρώτο σκέλος ο Κουζής ξέφυγε αμέσως αλλά είχε σε όλον τον αγώνα τον Ηλιόπουλος κοντά του στην δεύτερη θέση. Με αγώνα τακτικής έμεινε μπροστά κερδίζοντας άλλη μια νίκη φέτος. Ο Ηλιόπουλος πίεσε τον Κουζή, δημιουργώντας απόσταση από τον Βαγγελάκο στο τέλος χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.
Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος προσπάθησε να κερδίσει κάτι περισσότερο ξεφεύγοντας στην εκκίνηση αλλά πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος ο Κουζής είχε ανέβει στην πρώτη θέση, όπου έμεινε για άλλο έναν αγώνα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά. Ο Ηλιόπουλος με μεγάλα αποθέματα δύναμης πίεσε τον Κουζή αλλά στο τέλος δεν τα κατέφερε Ο Σκύβαλος έκανε πολύ νωρίς την κίνησή του περνώντας τον Βαγγελάκο για την τρίτη θέση, περνώντας αργότερα δεύτερος ενώ ο Βαγγελάκος τερμάτισε τρίτος. 
Παναγιώτης Κουζής
Open
O Κριμπούνης είχε την πρωτοπορεία και αντάλλαξαν την πρώτη θέση με τον Ράπτη στο Σαββατιάτικο αγώνα, αλλά κατέφερε να περάσει μπροστά κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Βασίλης Ράπτης και ο Δημήτρης Στούπας συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα. Την Κυριακή ο Ράπτης πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας τον αγώνα από τον Κριμπούνη ενώ τρίτος τερμάτισε με μικρή διαφορά ο Θανάσης Αργυρόπουλος. 
Βασίλης Ράπτης
Νίκος Κριμπούνης
Junior – Mini
Ο Gio Γαβρίλης ήταν ο νικητής και στα δυο σκέλη στην Junior ενώ Κραμβουσάνος και Ανδρέου μοιράστηκαν τις νίκες στην κατηγορία Mini. Στα ATV ο Θανάσης Λάμπρου κέρδισε και τα δυο σκέλη. 
Περισσότερες φωτογραφίες
Gio Γαβρίλης
Γρηγόρης Κραμβουσάνος
Ανδρέας Ανδρέου
Συντάκτης Άρθρου : Δημήτρης Γιουβρής